Nya uppdaterade Tesla Model S siktad i Nederländerna

Pressbild: Tesla

De uppdaterade versionerna av Teslas två ursprungliga volymmodeller är på väg in i Europa. Tesla Model S Plaid och Tesla Model X Plaid ska komma till Sverige innan slutet på det här året.

Nu har en första uppdaterad Tesla Model S siktats utanför Teslas huvudkontor i Nederländerna. En slagning på registreringsnumret visar att Tesla registrerade den för trafik i Nederländerna den 20 oktober i år. Men det är inte helt säkert att det rör sig om Plaid-varianten.

Bilen på bilderna saknar bland annat den spoiler och det emblem som är unikt för Plaid-modellerna. Fordonsregistret anger en WLTP-räckvidd på upp till 649 kilometer vilket är 49 kilometer mer än den som Tesla uppger för Plaid-modellen.

Detta kan alltså eventuellt vara den fyrhjulsdrivna ”normalmodellen” av Model S som kommer efter de första leveranserna av Plaid. Även tydliga attribut som yoke-ratten går att se på bilderna. Bland andra specifikationer nämns en dragvikt på 1600 kilo.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.