Nya uppdaterade Tesla Model 3 är här – längre räckvidd, kromet borta, ny mittkonsol och trådlös mobilladdning

För ett par dagar sedan kom de första spaningarna utanför Teslas fabrik i Fremont att en uppdaterat Tesla Model 3 var på gång. Nu har Tesla uppdaterat sin beställningssida med de nya ändringarna.

Bland nyheterna finns mörka lister och handtag istället för de tidiga kromande detaljerna. Dessutom får Model 3 elmanövrerad baklucka, nya sportfälgar och en ny mittkonsol. Den nya mittkonsolen ersätter den gamla pianolackade mittkonsolen med den (i vår mening) irriterande ”flipp”-luckan på förvaringslådan. I konsolen finns också två platser för trådlös laddning av mobiltelefoner. Med uppdateringen kommer också värmepump hos de fyrhjulsdrivna modellerna.

Även räckvidden är uppdaterad för Tesla Model 3. Tesla Model 3 Standard Range Plus har nu en uppskattad räckvidd på 430 kilometer. Long Range-versionen får räckvidden 580 kilometer istället för tidiga 560 kilometer. Performance-modellen har en räckvidd på 567 kilometer från tidigare 530 kilometer. Samtliga priser är såvitt vi kan urskilja oförändrade.

Nya interiören i uppdaterade Tesla Model 3 2021

– Model 3 får i dag flera viktiga uppdateringar tack vare Teslas kontinuerliga arbete med att förbättra kvaliteten och effektiviteten. En av de viktigaste uppdateringarna är att Model 3-varianter med fyrhjulsdrift nu får ett likadant värmepumpsystem som Model Y. Värmepumpen och nya hjul, samt förbättringar på drivlinan och programvaran, gör att Model 3 slår sitt egna rekord som världens mest effektiva massproducerade elbil, skriver Maria Lantz på Tesla Sverige i ett mail till Allt om Elbil.

Även Tesla Model S Long Range får en utökad räckvidd från 610 till 652 kilometer. Model S Performance går från 590 till 639 kilometer. Tesla Model X Long Range går från 507 till 561 kilometer. Model X Performance går från 484 till 548 kilometer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.