Nya Tesla Superchargers ska få längre laddkablar – Europa först ut

Tesla har i allt större utsträckning börjat öppna upp sitt nätverk av snabbladdare för andra elbilar. Målet är att säkra upp tillräckligt med laddinfrastruktur för att påskynda elektrifieringen på våra vägar.

– För det första, om du vill ha en helt elektrifierad global fordonsflotta, så måste alla dessa fordon ha en fantastisk och pålitlig laddningsupplevelse, sa Rebecca Tinucci som leder arbetet med laddningsinfrastruktur hos Tesla i samband med Tesla Investor Day.

– Så som många av er vet har vi börjat öppna våra Superchargers på global nivå. 50 procent är öppna i Europa, vi har öppnat i Australien och igår öppnade vi 10 platser i USA, fortsatte Rebecca Tinucci.

Rebecca Tinucci leder arbetet med laddningsinfrastruktur hos Tesla.

Tesla Superchargers har fram till nu varit speciellt designade för att passa Teslas egna elbilar. Det innebär bland annat laddkablar som inte är onödigt långa. Det har försvårat för de elbilsmodeller som har laddningsporten på ”fel ställe”.

Därför kommer Tesla när man nu introducerar den fjärde generationen av Superchargers också introducera längre laddkablar. Det för att fler elbilsmärken enklare ska kunna ladda vid stationerna.

Det kommer bli Europa som blir först ut med att få de nya Supercharger V4-stationerna med den längre kabeln när Tesla rullar ut de nya laddarna.

Förhöjda laddningsupplevelser

Framåt kommer teamet bakom Tesla Superchargers också börja fokusera på förhöjda laddningsupplevelser. Rebecca gick dock inte in på några detaljer. Vi fick nöja oss med en teaserbild på en vackert utformad laddningsstation komplett med egen restaurang.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.