Nya Tesla Supercharger V4 kan leverera 350 kW i laddeffekt

Tesla Supercharger V4 i Harderwijk, Nederländerna.

Tesla har sakta men säkert börjat rulla ut ny generation snabbladdare i Europa. De nya snabbladdarna kallar Tesla för Supercharger V4. Bland förbättringarna finns längre laddningskablar för att göra det enklare för flera olika elbilar av olika märken att ladda vid laddarna.

Dessutom ska de vara förbereda för betydligt högre laddeffekter än den tidigare generationen. Men hur hög effekten kan bli har Tesla inte kommunicerat officiellt. De fyra första V4-pilotanläggningarna i Europa levererar en maximal effekt på 250 kW, precis som den tidigare generationen.

Men effekten kan som sagt bli högre och nu avslöjar sig Tesla i en detaljplan för en planerad laddstation i brittiska Swindon. På plats ska det nämligen byggas 16 stycken V4-laddaren med en effekt på 350 kW, enligt planen. Dessutom kommer det installeras 20 stycken 22 kW AC-laddare på platsen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.