Nya Tesla Roadster kan utrustas med 10 små raketmotorer för ökad prestanda

När Tesla lite oväntat visade upp nya Roadster var det många som blev imponerade. Tesla visade upp en fyrsitsigt eldriven sportbil som bland annat klarar 0-100 på 1,9 sekunder som ska ha premiär 2020. Nu visar det sig att den prestandan är för bilen i sitt grundutförande.

Häromdagen berättade nämligen Teslas Vd Elon Musk att det kommer en prestandaversion av elbilen genom ett tilläggspaket som fått namnet SpaceX, efter Elons rymdbolag. Idag förtydligade Elon hur SpaceX-elbilen ska få ytterligare prestanda.

”SpaceX-paketet för nya Tesla Roadster kommer ha ungefär tio små raketmotorer placerade sömlöst runt bilen. Dessa motorer kommer dramatiskt förbättra acceleration, topphastighet, inbromsning och kurvtagning. Kanske kan de till och med tillåta Teslan att flyga…”, skriver Elon Musk på Twitter.

Att flyga låter så klart overkligt, men Elon sa senast i november förra året att en specialuppgradering på Roadster ”definitivt kommer tillåta att den kan göra små skutt, men bara kanske. Det är möjligt, men det handlar som säkerheten. Raketteknik placerade på bilar öppnar många revolutionerande möjligheter”.

Det kanske låter som science fiction, men Tesla har gång på gång gett oss framtiden. När vi ändå pratar framtid, är det lämpligt att dela med oss av en bild på interiören av Roadsters framtidslika ”cockpit” tagen ur Teslas presentationsfilm om året 2018:

Fler bilder på nya Roadster

I samband med senaste kvartalsrapporten visade Tesla också upp en vitmålad version av Tesla Roadster. På Twitter har användaren Dennis Pascual delat med sig av flera bilder. Du ser dem nedan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.