Nya Tesla Roadster 2 kommer ”typ kunna flyga”, säger Elon Musk kryptiskt

Teslas Vd Elon Musk har en tendens att ibland uttrycka sig transparent på Twitter. I en tweet skrev Elon Musk att den kommande Roadster 2 ”typ” kommer kunna flyga.

Det var på Twitter en annan användare la upp en bild på en flygande DeLorean känd från filmen Tillbaka till framtiden med texten ”År 2022”. Det var denna Tweet som Elon Musk var snabb att svara på, med texten ”Den nya Roadstern kommer faktiskt kunna göra något liknande”.

Och helt tokigt är väl inte uttalandet. Den påläste minns att Elon tidigare berättat ett prestandaversionen av Tesla Roadster 2 kommer att utrustas med små raketer.

”SpaceX-paketet för nya Tesla Roadster kommer ha ungefär tio små raketmotorer placerade sömlöst runt bilen. Dessa motorer kommer dramatiskt förbättra acceleration, topphastighet, inbromsning och kurvtagning. Kanske kan de till och med tillåta Teslan att flyga…”, sa Elon Musk då.

Om Roadster 2 kommer få små styrraketer, möjligheter att faktiskt kunna flyga eller endast fungera som en tidsmaskin återstår att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.