Nya Tesla Model Y blir anpassad för kallare klimat och får rattvärme i smyg

På bilder som sprids i sociala medier kan vi se att nya modeller av Tesla Model Y utrustats med rattvärme. Bilderna kommer från Twitter-användaren The Kilowatts.

Uppgifterna är en varmt välkomnad nyhet för oss nordbor som upplever betydligt kyligare vintrar än Teslas hemmastat Kalifornien. I höstas utrustade Tesla elbildmodellen Model 3 med en vinteranpassning. Då rörde det sig om en värmepump.

Även Tesla Model Y är utrustad med värmepump, och nu har alltså uppgiften om att flera nya Tesla Model Y också får rattvärme.

Det är typiskt för Tesla att smyga ut nya uppdateringar löpande till sina bilar utan att slå på stora trumman. Varken Teslas amerikanska sajt eller svenska nämner något om rattvärme till Model Y.

Leveranserna av Tesla Model Y startade i USA för ett år sedan. Ännu går modellen inte att få i Sverige. Sedan lång tid tillbaka har Tesla dock kommunicerat att det är förväntat att produktionen startar i början av det här året.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.