Nya Tesla Model S Plaid ute på banan – med uppfällbar spoiler

Pressbild: Tesla

Det mesta tyder på att nya uppdaterade Tesla Model S är nära. Ett tydligt tecken är att Tesla testar bilen på racingbanan Laguna Seca i Kalifornien. Förra året satte Tesla det officiella banrekord för en elbil på den 3,6 kilometer långa banan.

Då gjorde man det med en tidig prototyp av det som senare skulle bli nya uppdaterade Tesla Model S Plaid. Tiden var 1 minut, 30 sekunder och 3 hundradelar. Nu är Tesla tillbaka på banan igen. Denna gången med betydligt mer färdiga prototyper som dessutom är utrustade med en uppfällbar spoiler.

I den nya videon nedan kan vi se en av bilarna susa fram på banan. Varvtiden är återigen omkring en minut och trettio sekunder.

Utöver videon har The Kilowatts också lyckats ta flera riktigt bra bilder på bilarna. På några av bilderna ser vi tydligt att Model S Plaid är utrustad med en uppfällbar spoiler. Om det är något som når produktionsmodellen är dock inte bekräftat.

Nya Model S specifikationer

Leveranserna av nya Tesla Model S och Model S Plus kommer enligt de senaste uppgifterna att starta i juni i USA. Till Sverige kommer den i början på 2022. Dessutom kommer en värstingvariant senare under 2022 kallad Plaid+.

ModellRäckvidd0-100km/hPris
Model S
Dual Motor
663 km3,2 s974 990 kr
Model S
Plaid
Tri-Motor
628 km2,1 s1 279 990 kr
Model S
Plaid+
Tri-Motor
837 km<2,1 s1 599 900 kr

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.