Nya Tesla Model S och Model X följer CCS-standarden för laddning

När Tesla först kom till Europa med elbilen Tesla Model S för ungefär tio år sedan valde man att gå en egen väg med sin egen kontakt för snabbladdning. Kontakten kan närmast beskrivas som en modifierad typ 2-kontakt.

När Europa och stora delar av övriga världen tog till sig CCS-standarden för laddning blev det lite svårare för de tidiga Tesla-ägarna att ta del av det publika laddningsnätverket utanför Teslas egna Superchargers.

I samband med lanseringen av Tesla Model 3 i Europa valde Tesla att frångå sin egna standard. Idag följer Model 3, Model Y och Tesla Superchargers CSS-standarden. Tidiga Model S och Model X-ägare fick köpa till en konvertering och en adapter.

Nya Model S/X får CCS

I början 2021 fick Tesla Model S och Model X en större uppdatering. Nu har en av de första bilderna på laddporten på en Model X ämnad för marknader utanför USA kommit ut.

Bilden visar tydligt att den uppdaterade Model S och Model X kommer att få en CCS-kontakt. Något som så klart var väntat – men också efterlängtat på en marknad där CCS är standard.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.