Nya snabbladdaren som kan ladda med 400 kW

EVBox har i veckan lanserat sin nya snabbladdare Troniq High Power som kan ladda med rekordsnabba 400 kW. Enligt tillverkaren är det tillräckligt hög effekt för att ladda på med upp till 10 mil körsträcka på bara tre minuter.

Det gör den nya snabbladdaren EVBox Troniq High Power till en av de snabbaste på marknaden idag. Det är 40 kW mer än ABB:s rekordsnabba Terra 360. Boxen har framgångsrikt provats i Nederländerna och Frankrike. I höst kommer EVBox börja leverera snabbladdaren till de första kunderna runtom i Europa.

Enligt undersökningar som EVBox låtit genomföra så är snabb snabbladdning ett av de bästa sätten att övertyga fler att skaffa elbil. Hela 66 procent säger i undersökningen att de är mer benägna att köpa en elbil om bara snabbladdningen blir snabbare.

– Eftersom majoriteten av early adopters redan kör en elbil måste vi göra laddningen snabbare och mer utbredd än någonsin för att övertyga nästa segment av förare att byta till eldrift. Högeffektsladdning och lanseringen av EVBox Troniq High Power innebär en enorm språngbräda mot att elektrisk mobilitet blir det nya normala, säger Remco Samuels, VD på EVBox.

Under fem månader av pilottester i Nederländerna och Frankrike har EXBox genomfört 4000 laddsessioner och levererat mer än 91 MWh. Snabbladdaren är byggd på tio stycken skalbara 40 kW-moduler och kan dynamiskt fördela kraften mellan två laddande fordon samtidigt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.