Nya små elbilar från Volkswagen i planeringen – ID.1 & ID.2

Volkswagen ID.3

Nya små elbilar finns i planeringen hos Volkswagen. I höstas lanserades visserligen nya uppdaterade Volkswagen e-Up, men den bygger på VW-koncernens gamla elbilsplattform.

Nu kommer uppgifter om att mindre elbilar med namnen Volkswagen ID.1 och Volkswagen ID.2 baserade på Volkswagens nya elbilsplattform MEB kommer lanseras. Modellerna bli mindre alternativ till Volkswagen ID.3 som har leveranspremiär i sommar.

Den mindre Volkswagen ID.1 ska finnas hos återförsäljare omkring 2023 skriver tidningen Car Magazine. Den blir en ersättare till e-Up med den största skillnaden att det blir en elbil byggd från grunden.

Enligt Car Magazine ska Volkswagen ID.1 komma med två olika batteripaket, ett på 24 kWh och ett på 36 kWh. Räckvidden uppges bli omkring 300 km på en laddning. Priset är inte klart, men lär bli lägre än Volkswagen ID.3.

En något större modell kommer också, med namnet ID.2. Den uppges bli en bil i storleksklass med Renault Zoe eller Peugeot e-208.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.