Nya Opel Astra kommer som elbil 2023

Opel Astra-e

Idag visar Opel upp nya pluginhybriden Opel Astra för omvärlden. Samtidigt berättar man också att den kommer som en helt eldriven version under namnet Astra-e. De första leveranserna dröjer dock till 2023 – ett år efter leveranserna av hybridversionen.

– Detta kommer vara första gången som vi erbjuder både en batterielektrisk och en plug-in hybridversion av samma modell. Jag är övertygad om att nya Astra och Astra-e kommer att göra ett kraftfullt intryck och locka många nya kunder till varumärket, säger Uwe Hochgeschurtz, VD på Opel.

Några mer detaljer om helelektriska Astra-e har Opel inte släppt. Stellantiskoncernen där Opel ingår har däremot tidigare i sommar aviserat en storsatsningar på elbilar. Inom koncernen håller man på att utveckla en plattform för elbilar som ska erbjuda en räckvidd på mellan 500 till 800 kilometer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.