Nya Nissan Leaf i en sportversion och 1 000 snabbladdare ska ge succé

Nissan Leaf - i sportutförande

Nissan tar till nya knep för att sälja nästa generation av elbilen Leaf, som kommer 2018. Troligtvis känner man hotet från Tesla Model 3 – och kontrar bland annat med att under de 18 kommande månaderna sätta upp 1000 nya snabbladdare runt om i Europa. Tesla har ungefär idag 1000 stationer i hela Europa med sin variant av en snabbladdare, den så kallade Tesla Supercharger.

Knep två, för att ytterligare attrahera nya målgrupper är en sportigare variant av Leaf. Det var på bilsalongen i Tokyo man visade upp i Nissan Leaf Nismo. Lite sportigare detaljer i chassit tillsammans med bättre aerodynamik ska göra att Nissan Leaf Nismo gör 0-100 på sex sekunder.

Nya Nissan Leaf nästa år

Nya Nissan Leaf räknas ha säljstart i Sverige i början på februari näst år. Det är en efterlängtad modell på en redan storsäljande elbil.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.