Nya minibussen LEVC L380 är ett syskon till Volvo EM90 och Zeekr 009

The London Taxi Company ska bli ett elbilsmärke under namnet LEVC och ägaren Geely visar nu upp märkets första eldrivna minibuss LEVC L380. Den skarpsynte ser ganska snabbt likheterna med koncernsyskonen Volvo EM90 och Zeekr 009.

De tre MPV-bilarna bygger nämligen på samma plattform, Space Oriented Architecture (SOA). LEVC beskriver L380 som en stor MPV med plats för upp till åtta personer i en lyxig och flexibel kupé.

LEVC L380 får precis som Volvo EM90 en motor på 204 kW (272 hk) och erbjuds med batteristorlekar på mellan 73 och 120 kWh. Det största batteriet ska ge en räckvidd på upp till 696 kilometer enligt den generösa kinesiska körcykeln CLTC.

– LEVC:s strategi är att bli ett ledande teknikföretag utan några koldioxidutsläpp och vår nya inriktning kommer att föra oss bortom tillverkningen av världens mest avancerade taxi, TX, och leverera smarta, gröna, säkra och tillgängliga mobilitetslösningar till alla, säger Alex Nan, VD för LEVC.

– L380 sätter nya standarder för passagerarfokuserat inre utrymme och höjer nivån på stora lyxiga helelektriska MPV:er. Den är den första av en ny serie modeller inspirerad av vår rika historia i kombination med Geely-organisationens resurser vilket sätter oss på en spännande ny väg och ger avancerade nollutsläppstransporter till fler kunder än någonsin tidigare, fortsätter Alex Nan.

L380 kommer först att lanseras i Kina under 2024, men är också aktuell för ytterligare marknader. Mer detaljer, inklusive fler tekniska specifikationer, presenteras under nästa år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.