Nya megabatteriet ger Nio EL6 en räckvidd på nästan 100 mil

När elbilstillverkaren Nio lanserade Nio ET7 i 2021 presenterade man också ett batteripaket på 150 kWh som skulle kunna ge räckvidder på närmare 1000 kilometer (CLTC). Men just lanseringen av det batteriet skulle dröja. Just nu erbjuds bara batterier på 75 och 100 kWh.

Nu verkar det dock som att 150 kWh-batteriet är på gång. I samband med lanseringen av suven Nio ES6 i maj, som också senare lanserats i Sverige under namnet EL6, avslöjade Nios grundare William Li att 150 kWh-batteriet var på gång. Det kan komma till de första marknaderna redan innan slutet på denna månaden.

Nu rapporterar CNevPost att Nio uppdaterat den digitala manualen till Nio EL6. Den inkluderar nu också specifikationerna för ett batteri på 150 kWh. Den angivna räckvidden ska vara upp till 930 kilometer enligt kinesiska körcykeln CLTC på Nio EL6.

Energitätheten är enligt leverantören Beijing WeLion New Energy Technology på imponerande 360 Wh/kg. De flesta batterierna idag ligger på strax under 200 Wh/kg.

Exakt när batteriet kommer till Nios kunder i Europa framgår inte. Men fördelen för Nios kunder är att de då enkelt kan åka in till en av Nios batteribytarstationer och uppgradera till ett större batteri på endast fem minuter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.