Nya krav på tjänstebilarnas betalkort 

De traditionella bensinkortens tid är över. Idag behöver tjänstebilsförarna lösningar som gör att tjänsteresor och livet med bilen blir smidigt och enkelt. Företagen vill ha högre säkerhet och en total överblick över kostnaderna. CarPay lanserar nu tre nya företagskort med olika betalmöjligheter.

För inte så länge sen var det vanligt att ”bensinkortet” var knutet till en bil eller till en avdelning på företaget. Kortet kunde vem som helst tanka med, men inget annat.

– Idag ser vi helt nya krav på lösningar för tjänstebilister. Det kontantlösa samhället gör att parkering och laddning av elbilar sker i mobilappar, dit man då behöver koppla kortet. En del förare vill även ha möjlighet att betala hotell, representation och allt som rör tjänsteresan med ett och samma kort, säger Michel Björkberg, produktansvarig på Volvofinans Bank.

Kort med olika möjligheter

För att lösa kundernas olika behov av betalmöjligheter och säkerhet har CarPay valt att lansera olika företagskort.

– En del företag vill ha medarbetarens alla inköp, oavsett vad de gäller, på ett och samma kort. Andra vill ha kontroll så att kortet verkligen bara kan användas för bilrelaterade inköp och därför har vi tagit fram tre olika produkter, säger Michel Björkberg.

Smart begränsning

Business Visa Limited en helt ny typ av kort. Det gäller globalt på alla ställen där Visa accepteras, men bara hos inköpsställen som är bilrelaterade, till exempel verkstäder och bensinstationer. Kortinnehavaren kan enkelt och smidigt betala laddning, parkering, akuta verkstadsbesök med mera på resan. 

– Det är en unik lösning som vi har tagit fram tillsammans med Visa och som kunderna redan visat stort intresse för, Michel Björkberg.

De två övriga korten är Business Visa som har alla Visa-funktioner och Business-kortet som gäller för drivmedel, tvätt och verkstadsbesök hos våra samarbetspartners. 

Enkel översikt och hög säkerhet

Eftersom alla tre korten är personliga kan innehavaren logga in i CarPay-appen och se sina inköp med mera. Korten med Visa-koppling går även att aktivera i en digital plånbok. Även arbetsgivaren har full kontroll och får fakturor specificerade för varje förare.

Läs mer om CarPay Företagskort.

Så funkar CarPay i mobilen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.