Nya källor: Volkswagens första elbil ska kosta 200 000kr

Volkswagen har flera gånger gjort kaxiga uttalande om att man ska konkurrera med alla elbilar på marknaden när man lanserar sin första helt från grunden byggda elbil om lite över ett år. Man ska helt enkelt bygga en elbil för folket. Den baserar sig på elbilsplattformen MEB som ska ligga till grunden för hela 27 elbilsmodeller.

Det är nyhetsbyrån Reuters som har kommit över uppgifterna om att Volkswagens instegselbil (kallad MEB entry) ska bli så lågt prissatt som 200 000kr. Tidigare har källor talat om priser från 250 000kr. Bilen kommer någon gång under 2020, men vi kommer säkert få se mer om den innan dess. Likaså satsar man stort, och man ska bygga om tre av sina fabriker för att enbart fokusera på elbilar uppger samma källa.

Den 16 november uppges Volkswagen ha ett styrelsemöte som enbart ska fokusera på elektrifieringen av bolagets vagnpark. Elbilsatsningen kallar man för I.D. och instegsmodellen ska vara i den ungefärliga storleken av en Golf, med en räckvidd på ungefär 330km. Större modeller följer, t.ex. en sedan i mellanklassen kallade I.D. Aero, en större SUV under namnet I.D. Crozz och bland annat en minibuss som fått namnet I.D. Buzz.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.