Nya interiörbilder på lyxiga elbilen Mercedes EQS inför premiären 15 april

Mercedes har släppt nya bilder på sin kommande elbil Mercedes EQS. Bilmodellen ska utmana de lyxigaste elbilarna och med ett gäng nya bilder på interiören vill Mercedes visa upp denna.

I fokus är de digitala skärmarna integrerade i hela instrumentbrädan som ska ge en minimalistisk och oplottrig miljö. Instrumentbrädan övergår sedan i en mjuk rörelse till den svävande mittkonsolen.

Den svävande mittkonsolen är en hänvisningen till den elektriska drivlinan. En visuell markering där utrymmet frigörs eftersom bilen inte behöver använda utrymmet till en växellåda eller kardanaxel.

I ytterkanterna av instrumentbrädan hittar vi de turbinliknande ventilationsutblåsen. De är utformade för att stå i direkt konstrast till den digitala instrumentpanelen.

Designen har ett böljande formspråk, som ska påminna om formen av en pilbåge. Även exteriört går hela bilens linjer i formen av en pilbåge. Mercedes talar ofta om sin ”bow design” som ska ge god aerodynamik och bättre räckvidd.

– Med EQS har vi skapat en helt ny framtida generation lyxbilar. Baserat på vår stil av sensuell renhet skapar vi begär genom att kombinera en vackert förförisk skulptur med de mest progressiva proportionerna. I fokus finns formen av en båge och en helhetsintegrerad, minimalistisk och sömlös styling som ger EQS sitt sportiga och progressiva utseende. Det är det som skiljer den från alla andra fordon vi någonsin har skapat, säger Markus Schäfer, operative chef på Mercedes-Benz.

Snart premiär för EQS

Vi har ännu inte fått några närmre detaljer om prestanda och prisnivåer för produktionsversionen av Mercedes EQS. I konceptstadiet har den haft en räckvidd på närmre 700 kilometer och en motor på 469 hästkrafter.

Mercedes har för avsikt att utmana bland annat Tesla Model S och lyxiga uppstickare som Lucid Air. Den 15 april får vi veta mer, då är det nämligen premiär. Leveranserna ska sedan starta i slutet av det här året.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.