Nya Hyundai IONIQ 6 hyllas i de första testerna – redan sålt slut i Norge

Nya Hyundai IONIQ 6 spås bli en succé och efterfrågan är redan hög. Modellen har ännu inte haft säljstart i Sverige, men i vårt grannland Norge har den redan sålt slut.

Försäljningen av lanseringsversionen First Edition öppnade i onsdags i Norge. De 600 bilarna som fanns reserverade sålde slut på ett par timmar. Nu har Hyundai Norge fått placera ”hundratals kunder” på en väntelista i väntan på ordinarie säljstart senare i november.

Speciellt utmärkande för Hyundai IONIQ 6 är den låga förbrukningen som är i klass med Tesla Model 3 som också hyllas för sin goda energieffektivitet. Hyundai IONIQ 6 är målmedvetet utvecklad för att vara så effektiv elbil som möjligt. Något som framgår tydligt av den aerodynamiska karossen.

Jack Scarlett från brittiska Fully Charged har haft möjlighet att provköra IONIQ 6 i Sydkorea, och har bara gott att säga om modellen:

– Personligen tycker jag att den är fantastisk. Det inte är så förvånande, för låt oss vara ärliga, det är en IONIQ 5:a med en annan kaross och mycket mer effektiv och det är en vinnande kombination. Och det är, nu säger jag det, den bästa bilen i världen, kommenterar Jack Scarlett.

Jacks test av IONIQ 6 kan du se i videon nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.