Nya Hyundai Inster är en liten billig elbil för massorna

Hyundai har idag visat upp sin nya elbil Hyundai Inster. En liten kompakt elbil på endast 3,83 meter med plats för fyra personer. Bredden är 1,61 meter och höjden 1,57 meter. Med det kompakta formatet ska Hyundai erövra flera marknader, och det inkluderar också Europa.

Hyundai Inster kommer att erbjudas i två olika versioner. En standard Range och en Long Range-variant. Instegsmodellen har en motor på 71 kW (95 hk) och ett batteri på 42 kWh som ska ge en räckvidd på 300 kilometer. Long Range-versionen har en motor på 84,5 kW (113 hk) och ett batteri på 49 kWh som ger en räckvidd på 355 kilometer.

På en snabbladdare ska det vara möjligt med att ladda med upp till 120 kW i laddeffekt och att ladda från 10 till 80 procent ska vara möjligt på 30 minuter. 11 kW AC-laddning är standard och dessutom kommer Inster erbjuda stöd för V2L för att kunna driva externa elektriska prylar.

I interiören ser vi en mittskärm på 10,25 tum som kombineras med en hel del analoga knappar och ett digitalt instrumentkluster också på 10,25 tum. Bagageutrymmet har en lastvolym på 280 liter vilket kan utökas till 351 liter beroende på hur den bakre sittraden är inställd. Den bakre stolsraden kan nämligen skjutas fram och tillbaka på skenor.

Samtliga stolsrader går att fälla helt plant.

Interiören går att få i antingen svart, khakibrun eller beige. Det hela kompletteras av en 64-färgs LED-omgivande belysning för att liva upp saker och ting. Hyundai säger dessutom att Inster ”erbjuder det mest kompletta teknikpaketet i segmentet” och att det finns all tänkbar aktiv säkerhetsteknik i nivå med bilar i premiumsegmentet.

Försäljningen av Inter kommer att starta i Sydkorea nu till sommar. Den kommer sedan successivt rullas ut i Europa, Mellanöstern och Asien. Priser kommuniceras längre fram – men förväntas utmana konkurrenterna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.