Nya Fiat Topolino ska elektrifiera storstäderna runt Medelhavet

Fiat Topolino var en bilmodell som den italienska biltillverkaren producerade under 1930 till 1950-talet. Då var det märkets minsta bilmodell men nu är den snart tillbaka igen mindre än någonsin. Dessutom kommer den nu med eldrift.

Nya Fiat Topolino är utvecklad för urban mobilitet och sägs hämta inspiration från Fiat 500 men den påminner kanske mer om koncernsyskonens minibilar Opel Rocks och Citroën Ami. För det är precis den plattformen som den bygger på.

Fiat Topolino har ett batteri på 5,5 kWh vilket ska räcka till att köra 75 kilometer (enligt WLTP). Toppfarten är 45 km/h och laddningen sker i ett vanligt vägguttag och tar 3,5 timmar.

Målgruppen är unga köpare i de större städerna, som behöver ett prisvärt och effektivt sätt att ta sig runt på. Lanseringen är planerad inom några månader men den kommer primärt vara riktad till de varmare länderna närmare Medelhavet. Det av förståeliga skäl, nya Topolino saknar dörrar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.