Nya elsuven Volkswagen ID.4 – här är de första bilderna

De första bilderna på Volkswagens nästa elbil Volkswagen ID.4 har sipprat ut från Kina. Bilderna ger väl inga större överraskningar. De tidigare kamouflerade bilderna i kombination med den redan avtäckta mindre elbilen ID.3 har gjort det enkelt att föreställa sig hur ID.4 kommer se ut.

Bilderna avslöjar bland annat att Volkswagen ID.4 kommer i minst två modeller. En lanseringsversion under namnet 1ST precis som sitt mindre syskon. Därtill visar detaljerna också en PRO-modell.

Elbilen Volkswagen ID.4 kommer ha en räckvidd på upp till 500 km. Volkswagens plattform för elbilar finns i tre utföranden och för att nå maximal räckvidd på 500 km krävs troligtvis det stora batteripaketet på 77 kWh. Motsvarande räckvidd för den något mindre Volkswagen ID.3 med samma batteripaket är upp till 550 km.

Volkswagen har tidigare berättat att ID.4 från start endast kommer lanseras med bakhjulsdrift. Fyrhjulsdrift kommer vid ett senare skede. Den produktionsklara modellen av Volkswagen ID.4 kommer Volkswagen officiellt visa upp senare i år. 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.