Nya elsuvarna: Tesla Model Y och Volkswagen ID.4 i detaljerad jämförelse

De nya elsuvarna Tesla Model Y och Volkswagen ID.4 kommer till Sverige omkring årsskiftet. Men de två har mer gemensamt än så visar en detaljerad jämförelse som ursprungligen påstås vara gjord av Volkswagen.

Jämförelsen visar att de två modellerna är relativt jämnstora. ID.4 är 17 cm kortare än Model Y utan att göra något avkall på interiörlängden som fortfarande är 6 cm längre. Dessutom imponerar vändradien hos ID.4. Den är nästan två meter snävare än hos Model Y. 10,2 meter respektive 12,1 meter.

Tesla Model Y är dock snabbare på snabbladdning. Här klarar ID.4 125 kW medan Model Y kan levererar upp till 250 kW. Även accelerationen kniper Model Y förstaplatsen där 0-100 km/h ligger på mellan 3,7 till 5,1 sekunder beroende på modell. ID.4 kvalar in på 8,5 sekunder.

I dokumentet lyfter Volkswagen också fram ID.4:s prisförsprång. Volkswagen ID.4 är omkring 100 000 kronor billigare än en Tesla Model Y. Bland ytterligare fördelar lyfter man också fram ett bättre etablerat nätverk av återförsäljare och serviceverkstäder som en av sina styrkor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.