Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Nya eldrivna pickupen Rivian R1T försenas – ingen leveranspremiär i sommar

De första leveranserna av nya eldrivna pickupen Rivian R1T var tänkta att starta nu i juli i USA. Premiären hade gjort Rivian till den första biltillverkaren som levererar en elbil i det populära pickup-segmentet.

Nu berättar tillverkaren att leveranserna blir försenaste kommer kommer ske först i september. Rivian klandrar följderna av pandemin och komponentbrist som orsaker till att man inte lyckats skala upp produktionen.

– Allt från bygget av fabriker, installation av tillverkningsutrustning och leveranserna av komponenter har påverkats av pandemin. Utöver dessa oförutsedda utmaningar är det en komplex historia med sammanlänkade aktiviteter där små problem kan sluta i stora förseningar när man försöker lansera tre nya fordon samtidigt, säger Rivians högsta chef RJ Scaringe i ett brev.

Scaringe försäkrar dock att man redan kunnat starta tillverkning i liten skala och att man har tillverkat hundratals fullt fungerade bilar. Han tror att det kommer vara mer värdefullt att testa och kontrollera dessa fordon än att stressa med de första leveranserna.

För inte så längesedan fick vi del av uppgifter som påstod att Rivian R1T också kommer till Europa. Det kan ske i början av 2022. Om förseningen påverkar det datumet återstår att se.

Rivian kan bli en stor utmanare till de traditionella tillverkarna av pickuper och kommer sannolikt bli först ut på marknaden med en eldriven sådan. Rivian är bland annat kraftigt uppbackad av Amazon och har fått uppdraget att bygga deras eldrivna distributionslastbilar.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Youtuber Björn Nyland har lagt vantarna på ett exemplar av nya Hyundai IONIQ 5 som nu börjat rulla ut till de första kunderna i...

Elbil

Mercedes delar med sig av de första bilderna på sin kommande elbil Mercedes EQE. Elbilen blir i storleksordningen en mindre modellklass än lyxiga elbilen...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons