Nya eldrivna pickupen Rivian R1T försenas – ingen leveranspremiär i sommar

De första leveranserna av nya eldrivna pickupen Rivian R1T var tänkta att starta nu i juli i USA. Premiären hade gjort Rivian till den första biltillverkaren som levererar en elbil i det populära pickup-segmentet.

Nu berättar tillverkaren att leveranserna blir försenaste kommer kommer ske först i september. Rivian klandrar följderna av pandemin och komponentbrist som orsaker till att man inte lyckats skala upp produktionen.

– Allt från bygget av fabriker, installation av tillverkningsutrustning och leveranserna av komponenter har påverkats av pandemin. Utöver dessa oförutsedda utmaningar är det en komplex historia med sammanlänkade aktiviteter där små problem kan sluta i stora förseningar när man försöker lansera tre nya fordon samtidigt, säger Rivians högsta chef RJ Scaringe i ett brev.

Scaringe försäkrar dock att man redan kunnat starta tillverkning i liten skala och att man har tillverkat hundratals fullt fungerade bilar. Han tror att det kommer vara mer värdefullt att testa och kontrollera dessa fordon än att stressa med de första leveranserna.

För inte så längesedan fick vi del av uppgifter som påstod att Rivian R1T också kommer till Europa. Det kan ske i början av 2022. Om förseningen påverkar det datumet återstår att se.

Rivian kan bli en stor utmanare till de traditionella tillverkarna av pickuper och kommer sannolikt bli först ut på marknaden med en eldriven sådan. Rivian är bland annat kraftigt uppbackad av Amazon och har fått uppdraget att bygga deras eldrivna distributionslastbilar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.