Nya eldrivna MG Marvel R Electric kommer i höst – med ett attraktivt pris

Elbilen Marvel R Electric har presenterats som en rymlig och lyxig mellanstor SUV från kinesiska MG. Idag kommer ny information om den nya elsuven och i samband med det öppnas också förbokningarna i Sverige.

Prestanda och tuff design ska tilltala en ungdomligt sinnad målgrupp. Elbilen kommer både i en fyrhjulsdriven och bakhjulsdriven version. Med fyrhjulsdrift får du tre motorer med en maximal effekt på 212 kW (288 hästkrafter) och ska klara 0-100 på 4,9 sekunder. Batteriet på 70 kWh ska ge en räckvidd på 370 kilometer.

Den bakhjulsdrivna versionen är utrustad med två motorer som producerar 132 kW (180 hk) och något längre räckvidd. Här kommer du 402 kilometer på samma batteri. De båda modellerna ska kunna ladda från 5 till 80 procent på 43 minuter.

MG stoltserar också med en rymlig interiör i Marvel R Electric. Bagageutrymmet rymmer 357 liter och med fällt baksäte lastar den 1 396 liter. Bakhjulsdrivna versionen för dessutom en frunk på 150 liter och som tillval för båda versionerna finns dragkrok med en kapacitet på 750 kilo.

Bland andra användbara funktioner finns också V2L-teknik, för att kunna driva externa elektriska enheter eller till och med ladda en annan elbil.

Interiört ser vi en ”svävande” 19,4 tum stor pekskärm som agerar hubb åt det nya uppkopplade infotainmentsystemet iSMART. Här finns också stöd för Apple Carplay och Android Auto, medan systemet själv besitter smarta funktioner som navigation med trafikigenkänning i realtid och sökning av parkeringsplatser. Med hjälp av röststyrning ska föraren ha full kontroll över systemet.

Ännu finns inga svenska priser, trots att modellen nu går att förboka i Sverige. Däremot berättar MG att riktpriset för Europa kommer att landa på mellan 40 000 och 50 000 euro. Det svenska priset kommer med lanseringen i höst.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.