Nya elbilen Volvo EX90 blir ännu lyxigare – med lyxsäten och champagnekyl

Volvo Cars har idag visat upp en extra lyxig version av nya elbilen Volvo EX90 inför bilmässan i Shanghai som pågår i veckan. Den nya uppgraderingen får namnet Volvo EX90 Excellence och ska ta premium till en helt ny nivå.

Volvo EX90 Excellence är den perfekta bilen för den som föredrar att koppla av i baksätet, istället för att köra själv, skriver Volvo i ett pressmeddelande. Med Excellence blir EX90 fyrsitsig istället för sjusitsig.

Den andra stolsraden får två lyxiga individuella säten med egna kuddar som ska erbjuda den absolut högsta komforten. Mellan sätena finns en vacker mittkonsol i trä med en integrerad pekpanel för klimat- och komfortkontroll. Här styr man sätesvärmare och massagefunktionen i sätena.

Kylskåp och doftmaskin

Volvo EX90 Excellence

Mellan stolarna finns också bekvämligheter som kylskåp där man kan förvara en stor flaska med iskall törstsläckande dryck.

– Med EX90 Excellence visar vi vår förmåga att förnya i det ultimata premiumsegmentet och möta specifika marknadskrav med våra bilar. Den kommer att erbjudas i Kina först eftersom den kinesiska marknaden är oerhört viktig för vårt företag och EX90 Excellence är skapad för att möta efterfrågan på exklusiva chaufförsdrivna bilar, säger Björn Annwall, CFO på Volvo Cars.

Volvo EX90 Excellence

Mittkonsolen får en stor Orrefors-kristall. Den fungerar som ett reglage till en doftautomat som kan leverera upp till tre olika dofter i kupén. Dofterna förstärks också av stämningsbelysning i kupén för att maximera den avkopplande upplevelsen.

Volvo EX90 Excellence

Den ”vanliga” Volvo EX90 har ett grundpris på 1 085 000 kronor och kommer någon gång i början på nästa år. Den erbjuder upp till 600 kilometer i räckvidd, snabb laddning med en effekt på upp till 250 kW. Den blir fyrhjulsdriven med två motorer som levererar en totalt effekt på 300 kW (408 hk). Dessutom kommer en Performance-variant med en effekt på 380 kW (517 hk). Tillverkningen ska starta senare i år, och de första leveranserna är förväntade under 2024.

När leveranserna av Volvo XC90 Excellence startar återstår att se. Det finns inte heller några prisuppgifter på denna lyxutgåvan – eller om den hittar hit till Europa.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.