Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Den nya elbilen Polestar 2 har ankommit till europeisk mark i belgiska hamnstaden Zeebrugge. Därifrån ska bilarna levereras till kunder runtom i Sverige och Norge i början av augusti.

Redan i början av juli öppnar Polestar upp bokningen för provkörningar av Polestar 2. Polestar kommer dessutom erbjuda provkörningar på flera platser runtom i Göteborg och Stockholm.

– Äntligen kommer kunder att få uppleva hur fantastiskt det är att köra Polestar 2. När man har provat den progressiva och elektriska körupplevelsen vill man inte tillbaka, säger Polestars Vd Thomas Ingenlath.

Polestar får över 50 showrooms världen över redan i år

Utrullningen av den nya elbilen går fort. Ett andra lastfartyg med ytterligare Polestar 2 är på väg till Europa. Den leveransen är ämnad för kunder i Belgien, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien.

Under 2020 öppnar Polestar ett 50-tal Polestar Spaces. Mötesplatser där man, utan påstridiga säljare, ska kunna utforska och lära känna elbilen innan ett köp. Köpupplevelsen genomför man därefter online.

I Sverige öppnar två nya Polestar Spaces i sommar. Den 10 juli på Kungsportsavenyn 25 i Göteborg och 17 juli på Norrlandsgatan 5 i Stockholm.