Nya elbilen Opel Mokka-e närmar sig lansering – svenska priser från 369 900 kronor

Opel gör sig redo att lansera sin nya elbil Opel Mokka-e. I samband med det presenterar man de svenska priserna som startar på 369 900 kronor. Elbilen placerar sig i ett populärt segment med kompakta suvar.

Den är utrustad med ett batteri på 50 kWh och får en räckvidd på 337 kilometer. Elmotorn producerar motsvarande 136 hästkrafter med en toppfart på 150 km/h. Snabbladdning ska vara möjlig med upp till 100 kW. Ett tomt batteri kan laddas till 80 procent på en knapp halvtimme. Ombordladdaren för hemmaladdning klarar 11 kW.

Mokka-e kommer med tre körlägen: Sport, Eco och Normal. Varje läge påverkar flera delar av bilen som till exempel servostyrning, räckvidd och kylning för att ge den körkänsla som föraren efterfrågar. Elbilen är också utrustad med flera aktiva säkerhetsfunktioner som adaptiv farthållare, nödbroms, parkeringshjälp och backkamera.

När Opel presenterade Mokka-e introducerade man också ett nytt formspråk. Interiören är en del av Opels ”nya inbjudande formspråk”. Både stolarna och ratten går att få med värme och dessutom erbjuds förarstolen med massagefunktion för premiumkomfort.

De två långsmala skärmarna förenar instrumentpanelen med infotainmentsystemet. Trots den stora touchdisplayen har man har uttryckligen valt att behålla fysiska knappar för de viktigaste funktionerna. Opel menar att det är säkrare. Mokka-e utrustas med CarPlay och Android Auto samt trådlös laddning för mobiltelefon.

Lanseringen närmar sig, skriver Opel som siktar på en storskaliga lanseringen i början på 2021.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.