Bilder på Lancia Ypsilon som elbil har läckt ut

Lancia har haft svårt att dölja Lancia Ypsilon för omvärlden inför premiären i mitten av nästa månad. För ett tag sedan stals ett exemplar och dumpades i ett vattendrag. Under bärgningsarbetet kunde vi se den dränerade elbilen för första gången utan maskering.

Nu har Lancia Ypsilon synts till på Milanos gator helt utan någon maskering. Spaningarna gjordes i samband med en reklamfilmsinspelning i staden, och runt omgivningarna i Milano.

Det finns inte så mycket känd information om den nya elbilen. Men den är en av tre planerade elbilar som Lancia ska släppa under de kommande åren.

– Den blir fyra meter lång och tar formen av en typisk europeisk bil. Den är så gott som klar, sa Lancia-chefen Luca Napolitano under presentationen av Ypsilon förra året.

2025 kommer också en prestandaversion av Lancia Ypsilon med tillägget HF i namnet. Den blir något bredare, lägre och ska leverera upp till 240 hästkrafter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.