Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Kia har uppdaterat den officiella räckvidden för sin precis lanserade elbil Kia Niro EV – som man också byter namn på. Det nya namnet kommer bli Kia e-Niro och namnbytet träder officiellt i kraft den 25 december. Genom att frångå arbetsnamnet Niro EV som man använt i Sverige harmoniserar man med namnet som gäller för resten av Europa.

Räckvidden uppdateras efter felaktigheter i de tester som gjorts för bilen. Den nya räckvidden för Kia e-Niro blir enligt testcykeln WLTP på 455 km. Tidigare angiven räckvidd var 485 km.

Annons

I Kias pressmeddelande står följande att läsa som orsak till det felaktiva resultatet: ”Vid testerna för typgodkännandet tillhandahöll den oberoende organisation som övervakar processen oavsiktligt en felaktig testmetodik och godkände sedan de genererade resultaten. Detta ledde till att Kia e-Niro testades under en oproportionerlig lång tid i WLTP:s stadskörcykel (omfattar lägre hastigheter och minskat energibehov), vilket resulterade i en överskattning av bilens räckvidd vid blandad körning med mer inslag av landsvägskörning.

Om du enbart kör med din Kia e-Niro i stadstrafik har den enligt WLTP en räckvidd på 615 km.

Pressbild: Kia

Kia e-Niro kommer till våren

Kia e-Niro når svenska återförsäljare i slutet på december. De första bilarna förväntas sedan nå sina första ägare under våren. Priset är från 429 900 kr.