Nya elbilen från Kia får korrigerad räckvidd och nytt namn – e-Niro

Kia har uppdaterat den officiella räckvidden för sin precis lanserade elbil Kia Niro EV – som man också byter namn på. Det nya namnet kommer bli Kia e-Niro och namnbytet träder officiellt i kraft den 25 december. Genom att frångå arbetsnamnet Niro EV som man använt i Sverige harmoniserar man med namnet som gäller för resten av Europa.

Räckvidden uppdateras efter felaktigheter i de tester som gjorts för bilen. Den nya räckvidden för Kia e-Niro blir enligt testcykeln WLTP på 455 km. Tidigare angiven räckvidd var 485 km.

I Kias pressmeddelande står följande att läsa som orsak till det felaktiva resultatet: ”Vid testerna för typgodkännandet tillhandahöll den oberoende organisation som övervakar processen oavsiktligt en felaktig testmetodik och godkände sedan de genererade resultaten. Detta ledde till att Kia e-Niro testades under en oproportionerlig lång tid i WLTP:s stadskörcykel (omfattar lägre hastigheter och minskat energibehov), vilket resulterade i en överskattning av bilens räckvidd vid blandad körning med mer inslag av landsvägskörning.

Om du enbart kör med din Kia e-Niro i stadstrafik har den enligt WLTP en räckvidd på 615 km.

Pressbild: Kia

Kia e-Niro kommer till våren

Kia e-Niro når svenska återförsäljare i slutet på december. De första bilarna förväntas sedan nå sina första ägare under våren. Priset är från 429 900 kr.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.