Nya elbilen Ford Mustang Mach-E är officiellt lanserad

Pressbild: Ford

Ford Mustang Mach-E är nu officiellt lanserade. Lanseringen skedde genom ett evenemang i Las Vegas inatt svensk tid. Trots det lilla missödet att Ford råkade avslöja det mesta om elbilen redan i förra veckan, fick vi under premiären lite nya detaljer. Bland annat svensk teknisk data.

När Mustang Mach-E kommer under 2020 kommer den erbjudas i en standardmodell och en variant med utökad räckvidd. Bland tillvalen kommer också möjlighet att välja mellan bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Tidigt i lanseringen kommer också en First Edition-modell lanseras med fyrhjulsdrift, utökad räckvidd som standard och extra tillval.

Standardmodellen är utrustad med ett batteripaket på 75,7 kWh, vilket ska ge en räckvidd på 450 km vid bakhjulsdrift. Vid fyrhjulsdrift blir räckvidden upp till 420 km. Med utökad räckvidd utrustas Mach-E med ett batteripaket på 98,8 kWh som ska räcka till 600 km vid bakhjulsdrift och 540 km om man väljer fyrhjulsdriften.

Topphastigheten uppges till 180 km/h. Lite beroende på modell så kommer Mustang Mach-E klara 0-100km/h på under 7-8 sekunder. Längre fram kommer också GT-variant med ännu vassare prestanda, och först här talar Ford om en acceleration från 0-100km/h på under 5 sekunder. Den kommer lanseras under 2021.

Snabbladdning är möjlig upp till 150 kW för modellen med utökad räckvidd. Standardmodellen har en laddhastighet på 115 kW. Det kan ge 79km till 93 km på 10 minuters laddning beroende på utförande. Ford är också anslutna till Ionitys laddnätverk av snabbladdare.

Mach-E får en avskalad interiören, där de flesta funktioner styrs genom en stor centralt placerad touchskärm. Inte helt olikt många andra elbilar idag.

Elbilen har plats för fem personer och generösa lastutrymmen. Bagageluckan lastar 402 liter, och fäller du sätena lastar den 1 420 liter. Främre bagageluckan (frunken) lastar 100 liter. Ford Mustang Mach-E får dragkrok och får dra 750 kg.

Ford Mustang Mache-E får frunk

Några svenska priser har vi ännu inte fått ta del av, men i USA ligger priset på First Edition på $59 900, men standardmodellen med bakhjulsdrift tycks starta så lågt som $43 895. Men detta är priser som är oerhört svårt att översätta till svenska priser.

Se premiären av Mustang Mach-E

Om du vill se reprisen av premiärevenemanget kan du se det i nedan spelare.

https://www.youtube.com/watch?v=o0F9Uktpgtk
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.