Nya elbilen BYD Han visar hur långt Kinas bilindustri nått idag

En av världens största tillverkare av elbilar är kinesiska BYD. Till sommaren lanserar man en ny elbil på den inhemska marknaden. Elbilen BYD Han är modellen som ska ta företagets bilar till nästa nivå.

I en video får vi en genomgång av den nya elbilen. Premium i Kina innebär ofta mycket teknik och finesser, som resulterar i mycket knappar, reglage, förvaringsluckor och saker som rör på sig. Och det är sådant man visar upp i videon. Anmärkningsvärt är bland annat bilens horisontella pekskärm, som med en knapptryckning blir vertikal. Smart ändå!

BYD Han kommer med två olika batterival, ett batteri på 65 kWh och ett på 77 kWh. Räckvidden är upp till 605 km för det stora batteriet. 0-100km/h klarar elbilen på 3,9 sekunder. Snabbladdning är möjlig från 30 till 80% på 25 minuter. Elbilen har kinesisk lansering i juni.

Ännu finns inga konkreta planer på att BYD kommer att lansera någon elbil i Sverige. Men tanken är inte helt omöjlig, många eldrivna bussar och andra arbetsfordon som idag finns i Sverige kommer från BYD.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.