Nya elbilarna som kommer göra avtryck – modellerna vi ser fram emot mest

Det finns en hel del nya elbilar att se fram emot. Vi har plockat fram tio godbitar bland de kommande elbilarna. Gemensamt för modellerna i den här listan är att de kommer göra ett speciellt avtryck i historien.

En del är produktionsklara bilar och en del är fortfarande i konceptstadiet. Några av modellerna är alldeles runt hörnet, medan en del är längre bort i tiden. Listan ser du nedan.

Nissan Airya

Nissan gjorde succé med sin första elbil Leaf. Till dagens datum är det en av Europas mest vanligt förekommande elbilar. Kan Nissan göra succé igen? Ja, antagligen och det med SUV:en Nissan Airya.

Nissan har tagit fram en kraftigare drivlina, med mer prestanda och räckvidd som ska passa in i Europas störst växande segment. Dessutom har modellen, som lanseras nästa år dragkrok med en dragvikt på upp till 1500 kg. Ett stort plus hemma i Sverige!

Ioniq 6

Ioniq är Hyundais nya ebilsmärke. Under en numerisk serie kommer man lansera flera nya modeller. En av modellerna är Ioniq 6 som är en strömlinjeformad sportsedan. Hyundai har reda bevisat att man kan ta fram effektiva och vettigt prissatta elbilar. Hyundai Kona är ett bevis på det. Spola fram två år i tiden, och ta en titt på Ioniq 6 som kommer ha premiär 2022.

Volkswagen ID. Space Vizzion

Konceptet ID. Space Vizzion från Volkswagen visar något av det mest efterlängtade. En klassisk eldriven kombi. Det i Sverige populära segmentet har helt gått förlorat när elbilen gjorde entré. Vi har bara fått se småbilar, sedaner och SUV:ar.

Tråkigt tycker vi, men där erbjuder Volkswagen ett koncept att drömma om. Konceptet lanseras troligen som en modell under 2023 och efterfrågan lär vara stor.

Cupra el-Born

Seats prestandamärke Cupra fick förtroende att bygga den sportiga varianten av Volkswagen ID.3. Detta blir elbilen för dig som prioriterar prestanda. Cupra el-Born kommer vara Volkswagenkoncernens ”konkreta bevis på att prestanda och eldrift är en fantastisk kombination”. Lanseringen sker 2021.

Volkswagen ID Buzz

Det här är en av de mest ikoniska elbilarna som är på gång. Volkswagen återupplivar den klassiska folkabussen, givet nu som elbil. Lanseringen blir någon gång 2022 eller 2023. En räckvidd på 550 kilometer ska räcka för de flesta campingäventyren eller hippiefestivalerna.

Ford Mustang Mach E

Ännu har ingen amerikansk biltillverkare lyckats etablera en stark närvaro med elbilar. Förutom Tesla då, som är drivande bakom hela utvecklingen. Med det finns fler amerikanska tillverkare, och där finns Ford. Nu satsar man fullt ut med modellen Mustang Mach E, som kan ses som en utmanare till Tesla Model 3 och Polestar 2.

Lanseringen av Mustang Mach E är nära. En svensk leveransstart sker i första kvartalet av 2021. Då kan vi förvänta oss en elbil med en räckvidd på upp till 540 kilometer. Priset är så klart också en förutsättning för elbilens framgång. Dock är de svenska priserna inte klara men det är förväntat att den placerar sig i nivå med Tesla Model 3 och Polestar 2.

GMC Hummer

Den bränsletörstiga Hummern väcks till liv som miljövänlig elbil. Lanseringen är satt till 20 oktober och vi förväntar oss en mastodont-pickup. General Motors har redan avslöjata tt den får uppåt 1000 hästkrafter och kommer göra 0-96 km/h på under 3 sekunder. Det lär bli maffigt att se denna bjässe dra iväg.

Tesla Cybertruck

Det är svårt att undvika Teslas spektakulära Cybertruck när vi tittar på vilka elbilar vi har att se fram emot. Senaste nyheten är att Cybetruck i den presenterade formen inte kommer nå Europa. Det på grund av lagstiftning, men Tesla har också öppnat upp för en EU-anpassad version. Om EU inte ändrar lagstiftningen. Cybertruck är en av Teslas mest förhandsbokade elbilar.

Polestar Precept

Polestar Precept är en vision om Polestars framtida elbil. Efter lanseringen av Polestar 2 har man sedan tagit ytterligare kliv från Volvo genom denna modellen som är den första modellen designad helt från grunden. Det vi kan förvänta oss är en sportig elbil med hållbarhet i fokus.

Tesla Model Y

Teslas nya elsuv är redan lanserad i USA. I Sverige kan vi förvänta oss leveranser med start i början på nästa år. Blir succén i Europa lika uppenbar som i USA kommer även denna Tesla-modell att gå till historien.

Än mer historisk blir Model Y när de första Europatillverkade exemplaren når sina första kunder senare nästa år. Tesla har redan lovat flera nya innovationer hos den Europeiska versionen.

Bubblare: Volkswagen ID.4

Som ett litet ess i rockärmen lägger vi också till Volkswagen ID.4 som en av elbilarna i listan. ID.4 har premiär 23 september och spås bli en direkt utmanare till Tesla Model Y. Likvärdig storlek, snarlik prestanda och med en prislapp under Model Y kan denna Volkswagen-modell röra om ordentligt bland elsuvarna.

Relaterad läsning: Kommande elbilar 2021.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.