Nya elbilar som kommer 2021

2021 kommer väldigt många nya elbilar att nå marknaden. Utbudet spås trefaldigas. Det är helt klart spännande, och utbudet kommer präglas av både uppstickare och nya elbilar.

Här är vår lista på elbilar som kommer 2021. Listan uppdateras löpande i takt med att nya elbilar blir kända.

Aiways U6ion

Kinesiska Aiways ska locka till sig unga förare under 2021. Den sportiga SUV:en U6ion kommer med en räckvidd på upp till 500 km. Exteriört beskriver man bilen som dramatisk och muskulös. Interiört har man satsats på en sportig look fullspäckad med den senaste tekniken.

BMW i4

BMW i4

Tyska BMW jobbar med att få ut en hel del nya elbilar baserade på en helt ny plattform. Den första elbilen på den nya plattformen blir BMW i4 som baseras på konceptet iVision Dynamic. Bilen ska ha en räckvidd på 600 kilometer.

BMW iNext

Från BMW kommer även elbilen iNext. Modellen ska vara en rejält tilltagen SUV. BMW har själv sagt att man tror att detta blir företagets flaggskeppsmodell. Bilen kommer vara självkörande till nivå 3 och ha en räckvidd på 600 km. BMW iNext utrustas med en unikt formad ratt som ska påminna om den som finns i racingbilar.

Byton K-Byte

Den kinesiska uppstickaren Byton har fullt fokus på att lansera sin första elbil på den europeiska marknaden, elbilen M-Byte. Kort därefter till 2021 kommer en större sedan med lansering 2021. Räckvidden anger Byton till 400 km. K-Byte är uppseendeväckande utrustad med utfällbara sensorer på tak och sidorna som ska hjälpa bilen att köra autonomt.

Cadillac el-SUV

Detta är den första elbilen baserad på GM:s eldrivna plattform. I framtiden kommer alla bilar vara eldrivna, menar GM.

Amerikanska Cadillac ska under 2021 lansera en stor SUV. Bilen som ännu inte fått något namn kommer kommer ha en räckvidd på 480 km, erbjuda fyrhjulsdrift och Super Cruise; Cadillacs egna satsning på autonom körning.

Dacia Spring

Lågprismärket Dacia ska under 2021 börja leverera Europas billigaste elbil. Elbilen har fått namnet Dacia Spring och beskrivs som en förortspendlare med 200 km i räckvidd. Exakt prisbild är inte satt, men Dacia lovar ett lågt pris. Lanseringen sker under första halvan av 2021.

GMC Hummer

Hummer återuppstår efter några års paus och då med en elbil. Denna gigant till elbil ska bland annat knycka Tesla Cybertruck-köpare. Elbilen får 1000 hästkrafter och ska bland annat klara 0-96 km/h (0-60 mph) på 3 sekunder. Bilen tänker GM visa upp mer ingående i höst, och leveranser är tänkt att starta i slutet på 2021.

Lightyear One

Den något unika elbilen Lightyear One ska börja leverera bilar 2021. Trots ett litet batteripaket på 60 kWh ska elbilen One ändå ha en räckvidd på 725 km. Dessutom ska den utrustad med solpaneler som ska ge ytterligare räckvidd.

Bidrar till räckvidden gör elbilens aerodynamiska form. Låg energiförbrukning genomsyrar det mesta i elbilen. Det är inget fartmonster, utan 0-100km/h sker på energisnåla 10 sekunder.

Lexus UX 300e

Lexus har presenterat sin första elbil som ska levereras i början av 2021. Elbilen har fått namnet Lexus UX 300e. Den kommer med ett batteri på 54.3 kWh och en räckvidd på upp till 500 km.

Lucid Air

Lucid Air har lovat svenska leveranser till slutet av 2021 av en extremt lyxig och uppseendeväckande elbil. Den ska tilltala affärsmän som inte bara vill flyga i förstaklass, utan också färdas i förstaklass på marken.

Det är inte bara lyxen som är topp, det är också prestandan. Ett batteri på 130 kWh ska ge en räckvidd på 60 mil. 1000 hästkrafter levererar en enorm kraft och 0-100km/h gör elbilen på 2,5 sekunder.

Nissan Ariya

Nissan står bakom en av de största elbilssuccéerna i världen, Nissan Leaf. Nu följer efterföljaren Nissan Ariya. En betydligt större och rymligare elbil. Nissan Ariya kommer i fyra utföranden, antingen 63 kWh- eller 87 kWh-batteri med 2- eller 4-hjulsdrift. Räckvidden är upp till 500 kilometer.

Opel Mokka

I början av 2021 kommer Opel lansera elbilen Mokka. Den kompakta SUV:en ska hjälpa Opel ta marknadsandelar i ett allt mer populärt segment. I skrivande stund har Opel inte delat med sig av några fler detaljer än det här.

Rivian R1T

Uppstickaren Rivian hade planer på att lansera sin pickup innan 2021, men allt tyder nu på ett den blir något försenad och leveranser kommer ske först under 2021. Stöttning har man bland annat fått av Amazon som investerat stort i företaget.

Denna pickup, och sitt SUV-sykon R1S har skapat rubriker sedan dag ett. Den kommer ha en räckvidd på upp till 650 km med det största batteripaketet på 180 kWh. Kraftfull är den också och ska klara 0-100 km/h ska den klara på 3 sekunder. Bilen ska kunna lasta 800kg eller dra en släpvagn på upp till 5 ton.

Renaults el-SUV

Renault har sagt att den populära elbilen Renault Zoe ska få sällskap 2021, det enligt uppgifter i franska medier. SUVen sägs ha hämtat inspiration från det spektakulära konceptet Morphoz (avbildat ovan).

Enligt uppgift kommer Renault satsa på hög räckvidd, och det är inte helt omöjligt att toppmodellerna kan ha uppåt omkring 550 km i räckvidd.

Skoda Enyaq

Skodas första familje-elbil Enyaq kommer att presenteras mer ingående i år. Elbilen är baserad på det mycket uppskattade konceptet Skoda Vision iV. Denna femsitsiga elbil får en räckvidd på 500 km. Snabbladdning ska göra den extra lämpad för även längre körsträckor, skriver Skoda. Leveranser är planerade att starta i början av 2021.

Tesla Model Y

Produktionsversionen av Tesla Model Y

Redan Välkänd, och lanserad i USA där den gör succé, är Tesla Model Y. Denna SUV ska nå Europa och Sverige i början på 2021. Tesla Model Y kommer ha en räckvidd på mellan 480 km och 540 km beroende på modell. Priset är satt från 630 000kr.

Volkswagen ID.4

Volkswagens elbil efter ”folk-elbilen” ID.3 kommer vara den något större ID.4. Den bygger på koncernens elbilsplattform MEB och kommer ha en räckvidd på upp till 500 km beroende på val av batteri.

Volkswagen Space Vizzion

Detta idag tidiga koncept från Volkswagen kommer mynna ut i en hel eldriven familje-kombi. Ännu är inte mycket känt om produktionsmodellen med konceptet har bland annat en räckvidd på uppåt 590 km. Volkswagen planerar för en så kallad ”produktionsintroduktion” till slutet på 2021.


Listan uppdateras löpande, saknar du någon elbil som du vet kommer 2021? Kontakta oss eller lämna en kommentar nedan så kompletterar vi listan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.