Nya elbilar som har premiär i september på Bilmässan i Frankfurt

I mitten på september äger den internationella bilmässan i Frankfurt rum. Bilmässan som tillhör bland de större och mer anrika bilmässorna blir samlingsplatsen för en hel del nya elbilar i år.

I den här artikeln går vi igenom de elbilar som kommer att visas upp för omvärlden för första gången i samband med bilmässan. Det blir flera nyheter som förväntas vända upp och ner på elbilsmarknaden.

”Folkelbilen” Volkswagen ID.3

Skärmdump: Twitter/GregKable

En av de mer omtalade elbilarna är Volkswagen ID.3. Den nya folkelbilen, om vi ska tro VW själv. Grundversionen av Volkswagen ID.3 ska vara prissatt från €30 000. Den introduktionsmodell, som är snäppet vassare än grundversionen och är den man kommer lansera i samband med motormässan kommer dock ha ett frånpris på €40 000.

Den modellen kommer ha ett batteri på 58 kWh, och en räckvidd på omkring 420 km. Ytterligare två andra modeller kommer längre fram, en mindre variant som får en räckvidd p 330 km och den största varianten med en räckvidd på 550 km.

Ett utförligare reportage om Volkswagen ID.3 kan du läsa här.

Elbil från Cupra

Från Volkswagens systervarumärke Seat avknoppningsmärket Cupra som fokuserar på prestandaversioner nära besläktade med Seat. Cupra kommer i samband med motormässan att lansera en prestanda-elbil.

Stort hemlighetsmakeri råder kring bilen. Cupra har beskrivet bilen som en ”SUV med elegansen av en sportcoupé”. Det är allt vi får veta, till elbilspremiären i Frankfurt.

Stadselbilen Honda E

Den omtyckta elbilen från Honda som fått namnet Honda e kommer att visas upp i Frankfurt. Journalisten som provkört bilen har hyllat den. Såväl designen som köregenskaperna tilltalar.

Det är dock en prototyp som Honda visat hittills. Produktionsversionen har premiär i Frankfurt. Den lilla elbilen, framtagen speciellt för stadsmiljö har ett batteripaket på 35,5 kWh med en räckvidd på 200 km. Bilen snabbladdas med upp till 50 kW, vilket ska ge 80% räckvidd på 30 minuter.

Mini Cooper SE

Ännu en elbil för stadstrafik är Mini Cooper SE, som får ses som en direkt utmanare till Honda e. Det blir i Frankfurt som man för första gången kommer visa upp produktionsversionen. Delvis baserad på systerföretaget BMW och i3s tros Mini få en räckvidd på 350 km.

Utmanaren Porsche Taycan

Uppdatering: Porsche Taycan kommer visas upp innan mässan. Närmare bestämt den 4 september.

Porsche har investerat mycket i sin eldrivna sportbil Taycan. Elbilen som tros bli en direkt utmanare till Tesla Model S har redan förhandsbokats i 30 000 exemplar.

Elbilen kommer ha en räckvidd på mer än 500 km, och ska kunna accelerera från 0-100km/h på under 3,5 sekunder. Taycan kommer också erbjuda riktig snabb snabbladdning. Fyra minuters laddning ska ge 100 km i räckvidd.

Vi är helt klart nyfikna på Taycan, och mer om den får vi veta i samband med bilmässan i Frankfurt.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.