Ny elbil: Opel Mokka-e är här – räckvidd upp till 322 km

Det var tidigare i år som Opel kunde berätta att man hade en ny elbil på gång. Det är den andra elbilen från den franska biltillverkaren sedan man gick med i PSA-koncernen. Den nya bilen har fått namnet Opel Mokka-e.

Mokka-e är en elbil i det allt mer populära kompaktsuv-segmentet. Batteriet på 50 kWh har en räckvidd på 322 kilometer. Motorn på 136 hästkrafter har en topphastighet på 150 km/h. Elbilen ska klara snabbladdning på upp till 100 kW. Ett tomt batteri laddas till 80 procent på knappa halvtimmen. Ombordladdaren för hemmaladdning klarar 11 kW.

Interiören beskriver Opel som inbjudande. Här har man fångat upp Opels nya formspråk. De två långsmala skärmarna förenar instrumentpanelen med infotainmentsystemet. Opel har uttryckligen valt att behålla fysiska knappar för viktiga funktioner. Man menar att det är säkrare.

Försäljningen kommer starta i slutet av sommaren med de första leveranserna i början på nästa år. Några svenska priser har vi ännu inte fått.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.