Nya el-pickupen ska få mer än 700 km i räckvidd – längsta hittills

2024 Silverado EV WT

Amerikanska biltillverkaren Chevrolet presenterade förra året den eldrivna pickupen Chevrolet Silverado EV. Pickupen kommer i två varianter, en lyxigare modell riktad till privatpersoner och en mer slittålig ”Work Truck” för den kommersiella sektorn.

Nu har Chevrolet Silverado EV Work Truck fått en officiell räckvidd enligt den amerikanska standarden EPA och med det står det klart att det är just Silverado som blir den nya räckviddsvinnaren bland pickuper.

Chevrolet Silverado WT får en officiell EPA-räckvidd på 450 miles, vilket motsvarar 725 kilometer. Det är 80 kilometer mer än vad Chevrolet först räknat med. Det är också mer än konkurrenten Rivian R1T som idag är den el-pickup med längst räckvidd. Den har en EPA-räckvidd på 530 kilometer.

Hur stort batteri som gömmer sig i Silverado EV är ännu inte officiellt. Pickupen bygger på GM:s Ultium-plattform och den ska klara batteristorlekar på upp till 200 kWh. Även om Chevrolet maxar batteristorleken så är det en bit kvar till konkurrenten Ram som nästa år lanserar el-pickupen 1500 BEV med ett batteri på hela 229 kWh.

Chevrolets pickup är fyrhjulsdriven med två motorer som totalt levererar 664 hästkrafter. 0 till 100 km/h ska den klara på 4,5 sekunder. Snabbladdningen imponerar med en maxeffekt på upp till 350 kW.

De första leveranserna av Chevrolet Silverado EV är planerad till våren 2024. Om den kommer till Europa är inte ännu bekräftat, men General Motors har sagt att vissa av koncernens eldrivna modeller ska komma hit och först ut blir då de nordiska marknaderna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.