Premiär: Nya detaljer om lyxmärkets elbil Genesis GV60

Förra månaden visade Hyundais lyxmärke Genesis upp elbilen Genesis GV60. Nu kommer nya detaljer om suven som kommer i flera utföranden.

Gemensamt för alla modeller är ett batteri på 77,4 kWh där den bakhjulsdrivna varianten får en räckvidd på 416 kilometer. Samma basmodell går också att få med fyrhjulsdrift med en räckvidd på 400 kilometer.

Dessutom lanserar man en prestandamodell som levererar upp till 320kW genom en dubbla uppsättning motorer. Den får en räckvidd på 368 kilometer. Med en särskilt boostläge ska den klara 0-100km/h på 4 sekunder.

Precis som koncernens andra bilar får också Genesis GV60 ultrasnabb laddning. Den kombinerade 400- och 800-voltsarkitekturen ska göra snabbladdning möjlig från 10 till 80 procent på 18 minuter. AC-laddning ska vara möjlighet med upp till 11 KW. Bilen får också V2L vilket ska kunna leverera upp till 3,6 kW till externa enheter.

Genesis vill framhäva en speciellt lyxig körupplevelsen. Det gör man bland annat genom ljud. Föraren kan kan välja mellan olika förarprofiler som spelar upp ett artificiellt motorljud i kupén vilket ska ge föraren ”rätt sorts respons”. Dessutom får GV60 ett brusreducerande system som ska minimera oönskade ljud.

Genesis GV60 får också ett unikt låssystem med ansiktsigenkänning. Bilen går sedan att starta helt nyckelöst genom en fingeravtrycksläsare.

Bland andra funktioner nämns heads-up-display för navigering, infotainmentsystem och annan förarinformation. Genom röststyrning ska det gå att styra de flesta funktionerna i infotainmentsystemet. Ljudsystemet bygger på ett system från Bang & Olufsen som kan spela upp musiken med olika förvalda känslolägen.

ModellMotorRäckviddBatteri
Performance320 kW
360 kW (Boost)
368 km77,4 kWh
Standard RWD168 kW416 km77,4 kWh
Standard AWD234 kW400 km77,4 kWh

En repris på dagens premiär finns att se på sydkoreanska med engelsk text i videospelaren nedan:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.