Nya crossovern: BMW i4 – elbil med 600 km räckvidd

BMW har länge varit en viktig aktör i omställningen till elbilar. Det genom succén av den något udda fågeln BMW i3 som lanserades 2013. Många har väntat på nästa elbil från den tyska tillverkaren. Först står BMW iNext på tur, en SUV med 400 km räckvidd med produktionsstart i höst.

Därefter fortsätter elektrifieringen och då ger BMW sig in i det populära crossover-segmentet. Elbilen kallar man för BMW i4 och här är de första bilderna. Bilen har fortfarande en konceptstämpel, men ska ändå ge en rättvis bild av utformningen på den i4 som kommer gå i produktion 2021.

Prestandamässigt levererar BMW i4 otroligt mycket. Drivlinan inkluderar en räckvidd på 600 km, en effekt på 530 hästkrafter och en acceleration från 0-100km/h på 4 sekunder. Toppfarten blir över 200 km/h.

– BMW Concept i4 tar elektrifiering till BMW:s kärna. Designen är dynamisk, ren och elegant. Kort sagt: en perfekt BMW som råkar ha nollutsläpp, säger Adrian van Hooydonk, Senior Vice President på BMW Group Design.

Kupén är modern, ljus och luftig. Förarmiljön är utrustad med en långsmal välvd display som sträcker sig hela vägen bakom ratten till ut i mitten av instrumentbrädan. Skärmen är den som kommer användas i produktionen av både BMW iNEXT och BMW i4, avslöjar BMW.

I stort sett alla funktioner, inklusive klimatanläggningen styrs via displayen. På så vis har BMW kunnat skapa en avskalad miljö med minimalt med reglage, vilket uppges ha varit en övergripande strategi i designarbetet.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.