Nya city-elbilen Mii Electric från Seat – troligen Sveriges billigaste elbil

Tidigare i år lanserade Seat city-elbilen Mii. Nu har den första elbilen från Seat fått ett svenskt pris. Elbilen Seat Mii bygger på samma plattform som koncernsyskonen VW e-Up! och Skoda Citigoe iV, som den lägger sig under prismässigt.

Den är inte bara billigare än koncernsyskonen, det är en av de billigaste elbilarna du kan köpa i Sverige idag med ett pris på 264 900kr. Efter miljöbilsbonus blir priset 204 900kr. Då får du en elbil med en räckvidd på 260 km tack vare batteriepaketet på 36,8 kWh. Snabbladdning är möjlig från noll till 80 procent på en timme.

Mii är framtagen främst för stadstrafik, och 0-50 km/h gör den på 3,9 sekunder. Fullt dugligt för att hänga med i cityruschen. Topphastigheten är 130 km/h när man behöver slänga sig ut på motorvägen.

Den kompakta elbilen är relativt rymlig, och rymmer 923 liter i bagaget om man fäller baksätet. Standard är också Lane Assist, eluppvärmda sportstolar och ett ljudsystem med sex högtalare.

Seat lite billigare än Skodas och Volkswagens små elbilar

Skodas och VW:s motsvarande modeller Citigoe iV och eUp! har också nyligen uppdaterats. Priserna för Skodas lilla elbil är 268 400kr och VW:s elbil kostar från 273 600kr. Både Seat och VW har en räckvidd på 260 km, medan Skodan sträcker sig till 265 km.

I vår tabell ”Jämför elbil”, så är det endast den numera tio år gamla Peugeot iOn som har ett lägre inköpspris (5000kr mindre än Mii). Den halkar dock rejält efter i räckvidd. Sorteras listan på inköpspris/räckvidd landar Mii på en åttondeplats.

Värt att notera är att Mii, e-Up! och Citigoe iV inte bygger på MEB-plattformen som bland annat används i Volkswagen ID.3. Seats första elbil på den nya plattformen kommer bli Seat el-Born som troligtvis kommer under 2020.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.