Nya bilder visar nästa elbil från Smart – Smart #3 får upp till 422 hästkrafter

Bilmärket Smart som numera är delägt av Mercedes och Geely visade i våras upp sin första gemensamma bilmodell. Det i form av elbilen Smart #1. Det är en liten elbil på 4,2 meter som levererar en räckvidd på 440 kilometer.

Nu har de första bilderna på nästa elbil från Smart läckt ut. Denna gången är det i form av en större modell som får namnet Smart #3. Det är Kinas Ministry of Industry and Information Technology som släppt bilderna och specifikationerna för modellen.

Modellen mäter 4,4 meter på längden men har ungefär samma bredd och höjd som Smart #1. Informationsbladet från ministeriet nämner två motoralternativ. En instegsmodell med 268 hk och bakhjulsdrift.

Den andra är en sportigare Brabus-version som kan erbjuda hela 422 hk genom en dubbla uppsättning motorer. Den varianten ska klara 0–100 km/h på 3,9 sekunder.

Bilderna på den vita Smart #3 visar standardmodellen. Den orange modellen är Brabus-versionen. Den får en del sportigare designinslag i form av kontrasterande oranga linjer, svart tak och sportigare fälgar.

Några uppgifter om när Smart #3 kan lanseras eller om den kommer att erbjudas i Europa finns inte. inte av uppgifterna. Smart #1 ska komma till Sverige under det tredje kvartalet nästa år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.