Nya bilder på nya elbilen: Volvo XC40 BEV – får bland annat frunk

Volvo XC40 BEV design sketch

Volvo ger en teaser av sin kommande elbil Volvo XC40. Vi får se den fronten, insyn i frunken och en siluett av elbilens akterparti. I och med att den nya XC40 är eldriven så kan man slopa detaljer som grill och slutrör, och det är de detaljerna som Volvo vill visa upp med sin senaste teaser.

Avsaknaden av en förbränningsmotor under huven gör det också möjligt att skapa nya förvaringsutrymmen. Volvo XC40 får en frunk. Det främre lastutrymmet rymmer 31 liter. Det kan jämföras med Polestar 2 som har en frunk på 34 liter eller kommande Tesla Model 3 som rymmer 85 liter.

Volvo XC40 BEV

– Den skandinaviska designens rötter bygger på visuell tydlighet och på att man skalar bort element. XC40 är ett bra exempel på detta, säger Robin Page, designchef på Volvo Cars, och fortsätter: Eftersom det inte längre behövs någon kylargrill, har vi skapat en ännu renare och mer modern front, medan avsaknaden av slutrör får samma effekt i bakpartiet. Detta är den strategi som vi kommer att utforska mer och mer när vi fortsätter vår elektrifieringsresa.

Volvo XC40 BEV

Volvo XC40 kommer att komma med åtta valbara exteriörfärger, den svarta kontrasten på taket ingår som standard. Likaså utökar man sortimentet av fälgar, två nya 19″ och 20″ fälgalternativ ger ytterligare möjlighet till anpassning, skriver Volvo.

Designen uppdateras också interiörmässigt. Bland annat får elbilsversionen av Volvo XC40 ett helt nytt förargränssnitt speciellt utformat för elbilar. Det håller föraren uppdaterad med relevant information så som batteristatus.

Interiören får också nya förvaringsutrymmet, ibland annat dörrarna och under stolarna. En uttagbar avfallsbehållare har placerats i  tunnelkonsolen.

Volvo lovar att avslöja fler detaljer löpande under de kommande veckorna. Den officiella lanseringen, där den visas upp för allmänheten är sedan den 16 oktober.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.