Nya bilder på helt eldrivna Dodge Charger

Dodge Charger ska i slutet av det här året lanseras som en helt elektrisk modell. Den kommer erbjuda en total motoreffekt på upp till 500 kW (670 hk) och för att locka till sig V8-älskare ska den både kunna mullra högre än en SRT Hellcat och utrustas med en elektronisk växellåda.

Fram tills nu har vi bara sett konceptet men nu har Dodge för första gången delat med sig av de första bilderna på en bil ur förserieproduktionen. Alltså en så gott som färdig bil med det slutliga utseendet.

Tydligt blir det att den färdiga bilen kommer bli väldigt lik konceptet som vi fått se under de senaste året.

Det som skiljer den här bilen åt jämfört det med tidigare konceptet tycks vara fälgarna, nya ordentliga sidospeglar samt en och annan obligatorisk reflex.

Den elektriska drivlinan kommer att erbjudas med två olika spänningsarkitekturer. Först ut är en 400-voltsarkitektur som i ett första steg kommer erbjudas med två olika motoreffekter. Antingen 340 kW (456 hk) eller 440 kW (590 hk). Genom en ”kristallnyckel” kan ägaren sedan låsa upp bilen så att den får ännu mer motoreffekt. Toppmodellen kan exempelvis levererar 470 kW i ett första steg och upp till 500 kW i ett andra steg.

Vid ett senare tillfälle kommer Dodge att erbjuda Charger med en 800-voltsarkitektur som ska kunna leverera ännu mer kraft. Den har fått namnet Charger Banshee men ännu har Dodge inte delat med sig av några detaljer.

Premiären av Dodge Charger är planerad till slutet av 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.