Nya bilder på Abarth 600e – kommer till Sverige i kvartal fyra

Fiats lite tuffare prestandamärka Abarth tar och bygger vidare på och optimerar originalbilarna från Fiat. Abarth har bland annat lagt vantarna på elbilen Fiat 500e och på gång är nu den större elbilen 600e som också ska komma i Abarth-utförande.

Nu visar Abarth upp fler bilder i samband med att man firar sitt 75-årsjubileum. Dessutom får vi också se en första bild på interiören av Abarth 600e Scorpionissima.

Abarth berättar också att elbilen kommer bli den mest kraftfulla Abarth-bilen någonsin. Den kommer leverera 250 hästkrafter och vara ”utrustad med Mechanical Limited Slip Differential och racinginspirerad utrustning”.

Abarth beskriver en mörk och sportig interiör. Den bjuder bland annat på sportstolar och sportratt med läder- och Alcantara-insatser. Här finns också en stämningsbelysning, ett infortainmentsystem med 10″ pekskärm med navigation och en ”Sound Generator” som kan ljudsätta bilens framfart.

Nya Abarth 600e kommer att ha premiär i juni 2024. Till Sverige är den preliminärt bekräftad för att komma under kvartal fyra i år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.