Nya Audi Q4 e-tron Sportback med coupélinje och minskat luftmotstånd är här

I slutet på april lanserade elsuven Audi Q4 e-tron som bygger på samma plattform som Volkswagen ID.4. Idag kommer nästa modell och det i form av en Sportback-version av Q4 e-tron.

Det sluttande akterpartiet ger en mer aerodynamisk form vilket minskar luftmotståndet och ökar räckvidden något, berättar Audi i ett pressmeddelande. Det utan att nämnvärt inskränka på takhöjden i baksätet samtidigt som coupéversionen lastar mer. Bagaget rymmer 535 liter upp till insynsskyddet, vilket är 15 liter mer än suven.

Audi Q4 Sportback kommer i tre versioner döpta till Sportback 35 e-tron och Sportback 50 e-tron quattro, samt en mellanmodell Sportback 40 e-tron som har säljstart senare i juli. Beställningarna för de första två Sportback-modellerna öppnar idag med leveranser i oktober.

Toppversionen Sportback 50 e-tron quattro har en maxeffekt på 299 hk genom dubbla elmotorer. Lilla bakhjulsdrivna 35 e-tron har en motor som producerar 170 hästkrafter och mellanmodellen 40 e-tron levererar 204 hästkrafter.

Räckvidden är 340 kilometer för den lilla 35-modellen respektive 486 kilometer för 50-modellen med störst batteri och fyrhjulsdrift. Priserna startar 497 700 kronor respektive 660 000 kronor.

– Vi har högt ställda förväntningar och tror att Audi Q4 e-tron kan bli vår enskilt mest sålda modell redan under nästa år. Den passar många av de svenska kunderna storleksmässigt och har en attraktiv design och prisnivå. Våra återförsäljare möter ett stort intresse och det är många som funderar på att ta steget över till eldrift, säger Jörgen Wedefelt, chef Audi Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.