Nya Audi-chefens order: En ny mer effektiv elbil

Det låter som taget ut en spionfilm när Audi tillsätter en specialgrupp som får namnet Artemis. Gruppen uppdrag består i att på ett så effektivt sätt, utan en massa byråkratiskt dravel ta fram Audis kommande elbilar. Initiativet till gruppen har Audis nytillträdda Vd Markus Duesmann tagit.

Artemis får uppgiften att fokusera på ny teknik för elektrisk och automatiserad körning, enligt en pressrelease från Audi. Den första konkreta uppgiften är att skapa en mycket mer effektiv elbil som ska vara på vägarna redan 2024.

Det kreativa teamet kommer också att utveckla ett omfattande ekosystem runt bilen. Det är tänkt att skapa nya affärsområden kring elbilen. På sikt är också resultatet från gruppen tänkt att användas på andra varumärken inom Volkswagen-koncernen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.