Ny video: Sätter elbilen Porsche Taycan på prov

Bilshowen Fully Charged har haft tillfället att testa Porsche Taycan som första personer utanför Porsche. Syftet från Porsche är att visa upp elbilens förmåga att accelerera, gång på gång utan att tappa kraft.

I videon nedan kan du se Taycan sättas på prov. Utöver några snabba accelerationer får vi också en närmre titt på Taycan. Även om bilen är maskerad med förvillande dekorer får vi ändå en ovanligt nära titt på elbilen och detaljer. Porsche Taycan ska finnas till försäljning i slutet av året.

Slutsatsen? Jovisst, Porschen imponerar, sprint efter sprint. Elbilen kommer bli ett krutpaket. Porsche Taycan kommer ha två motorer, som troligtvis tillsammans ger mer än 600 hästkraft. Bilens elsystem på 800 volt ska säkra att bilen kan prestera gång på gång.

Elbilen förväntas klara 0-100km/h på strax över 4 sekunder. Uppskattad räckvidd är satt till omkring 500 km. Snabbladdning på upp till 250 kW ska ge en laddning från noll till 80 procent på omkring 40 minuter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.