Ny teaserbild på lyxiga elbilen Mercedes EQS

I vår ska Mercedes visa upp den tredje modellen i eldrivna EQ-serien. Det rör sig om en lyxig sedan med namnet EQS som är baserad på konceptet Vision EQS. I dagarna delade Mercedes en ny teaserbild på elbilen som du kan se här ovan.

Mercedes liknar formen på bilen vid en pilbåge och beskriver den som en mjuk böj som sveper över hela bilen. För tillfället är det allt som Mercedes ger oss nu, i väntan på premiären som troligtvis sker i april i år. Försäljningen ska starta senare under året.

Genom att förställa kontrasten och färgen i bilden kan vi dessutom få bilen att träda fram ännu mer.

Vi har inga närmre detaljer kring prestandan idag. I konceptutföranden har dock Vision EQS en räckvidd upp till 700 kilometer och en drivlina som producerar 469 hästkrafter. Riktpriset landar antagligen omkring 900 000 kronor.

Bland nyheterna i bilen finns Mercedes nya ”hyperscreen”. En lång skärm som löper utmed hela instrumentbrädan på bilen. Här kombineras infotainmentsystem och förarinformation på en till synes helt sömlös yta.

https://www.youtube.com/watch?v=7aEbbBfq_cY

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.