Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Ny teaser: Premiär för eldrivna pickupen Chevy Silverado i januari 2022

Strax efter sommaren visade GM upp en första teaser på en eldriven pickup från Chevrolet. Det handlar om den (i USA) ikoniska modellen Chevy Silverado som ska bli helt eldriven.

I samband med förra teasern fick vi veta att pickupen bland annat kommer få fyrhjulsstyrning. Inte helt olikt koncernsyskonet GMC Hummer EV. Nu får vi se en första bild på pickupen föreställande en vy genom panoramataket.

Chevrolet berättar också att premiären kommer att äga rum onsdag den 5 januari 2022. Sedan tidigare vet vi att pickupen bygger på GM:s nya elbilsplattform Ultium. Den kommer möjliggöra en pickup med en räckvidd på upp till 640 kilometer.

Chevrolet Silverado är en av USA:s mest populära pickupmodeller, endast slagen av Ford F-serien och RAM Pickup. Ford har redan presenterat en eldriven pickup i F-serien kallad F-150 Lightning. Leveranserna av den startar till våren. RAM har lovat en eldriven pickup till 2024.

Bland de nya utmanarna finns Rivian R1T vars leveranser startade nu under hösten. Modellen har hyllats av amerikanska pressen. Tesla har tagit fram utmanaren Cybertruck som kommer nästa år.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Dagens Nyheter har träffat Volvochefen Håkan Samuelsson inför börsintroduktionen av Volvo Cars. För tidningen berättar han mer om Volvos framtida planering kring nya elbilar....

Elbil

Nu ska Toyota satsa på elbilar. Med det kommer en global satsning på motsvarande 116 miljarder kronor på batterier till elbilar under de kommande...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons