Ny Tesla Model 3 RWD med rekordlång räckvidd

Teslas basmodell av Model 3 med bakhjulsdrift har normalt en WLTP-räckvidd på 491 kilometer. Och det är också den modellen som saluförs på Teslas webbplats för den som konfigurerar en ny Model 3.

Men för den som istället tar ett titt i Teslas utbud av nya lagerbilar gömmer sig en nykomling. Här kan man istället lägga beslag på en bakhjulsdriven Tesla Model 3 i ett Long Range-utförande.

Denna varianten har en WLTP-räckvidd på 620 kilometer, och blir därmed den bakhjulsdrivna Tesla som har längst räckvidd. Den blir också snäppet vassare än den ”normala” Model 3 med bakhjulsdrift. 0 till 100 km/h på 5,9 sekunder, istället för 6,1 sekunder.

Det mest anmärkningsvärda är kanske just prissättningen. Den vanliga basmodellen av Model 3 kostar från 507 170 kronor. Varianten med den betydligt längre räckvidden har märkts upp med ett kampanjpris på 495 170 kronor.

Det är givetvis något att vara uppmärksam på – om man går i tankarna att beställa en Model 3 med bakhjulsdrift. För en mindre peng kan man alltså få samma variant, med en rejäl boost i räckvidd och lite vassare prestanda.

Det är inte första gången Tesla erbjudit en bakhjulsdriven Model 3 i Long Range-utförande. En snarlik modell fanns också en kort period runt 2019.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.